Britský vinársky magazín publikoval veľmi zaujímavý článok založený na dlhodobom výskume špičkových hodnotiteľov, enológov, konzultantov ako aj samotných vinárov. Cieľom bolo definovať kľúčové arómy starších vín z Bordeaux. Hodnotené boli vína od 1994 do 2005. Experti sa zhodli na nasledujúcich siedmych arómach:
– podrast
– hľuzovka
– toast
– korenia
– liquorice – sladké drievko
– mäta
– černice, maliny a červené ríbezle
Celý článok si môžete prečítať TU (oplatí sa) – http://www.decanter.com/wine-news/opinion/news-blogs-anson/jane-anson-taste-of-bordeaux-seven-wine-aromas-292955/
Článok je poučný ( od Jane Anson sa vždy dobre číta ). Malá nepresnosť: Liquorice však znamená – sladké drievko ( Sladovka hladkoplodá ). Česky – lékořice. Ľudovo – pelendrek.
Rasťo, vďaka, máte pravdu.. opravil som…