Víno pochádza zo severného Španielska, z regiónu Castilla y León. Bolo vyrobené z u nás menej známej odrody Albillo a strávilo 11 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Farba tmavšia okerovo-žltá, ako keby to bolo staršie Chardonnay. Vôňa – broskyňa, marhuľa, trochu mandle, jemný oxidovaný charakter.
Chute sú veľmi zaujímavé, nezvyčajné, by som povedal, ale príjemné. Zrelé-sladkasté exotické ovocia, ako liči, ananás, mango, v dochuti cukríky. Celkový sladkastý dojem podporuje aj vyšší alkohol (14%). Ovocia sú doplnené mandľami, jemným dymovým-ihličnatým dubom, ale je to pomerne hladké a neagresívne. Nie je to šampión rovnováhy, ale zase nedá sa obviňovať, že by to bolo až príliš robustné.
Nie je to vyslovene môj štýl, ale vynikajúco sa pije, populárne víno by to mohlo byť, veľmi dobrá kombinácia do gastronómie k rybám a kuracine s omáčkami na báze smotany. Zaujímavá skúsenosť, najmä pre tých, ktorí sú ok napríklad s kalifornskými bielymi vínami.
Hodnotenie: 3 – 3,5 hviezdičiek
Potenciál: 1-3 roky
Cena: 13-15 Eur
Celkový zážitok: nie je to môj štýl, ale za pokus to určite stojí
Veľa skvelých vín, ale niektoré PR nominácie si mohli odpustiť.
Tento komment asi mal ist k Wine Spectatoru, vsak? 🙂 ..inac ktore nominacie sa Vam nezdaju? by ma zaujimal Vas nazor.
Jasné. Nie je to zlé, ale je tam viacero nepochopiteľných úletov – 32 je z nich TOP!!! Príjemne ma prekvapili vo výbere 1, 4, 9, 12, 19, 20, 24, 35, 38, 40, 51, 57, 58, 61, 63, 65, 73, 75, 79, 80, 91, 92, 96, 99.